Glee

Glee

Translate

nedeľa 27. júla 2014

Darren Criss

Celé meno: Darren Everett Criss
Narodený: 5. februára 1987, San Francisco, Kalifornia, USA
Výška: 1,8 m
Prezývka: Dcriss, Dare
Znamenie: Vodnár
Postava z Glee: Blaine Anderson
Darren Everett Criss je americký herec, spevák, skladateľ a internetová osobnosť. Známy je hlavne kvôli jeho stvárneniu Harryho Pottera v muzikáli A Very Potter Musical a postave Blaina v druhej sérii seriálu Glee.

Narodil sa 5. februára 1987 v San Franciscu, Kalifornii. Je napoly Filipíňan a napoly Ír. Už ako dieťa hral na niekoľkých hudobných nástrojoch, ako napríklad husle, gitara, klavír a bicie. Navštevoval prípravnú školu Sv. Ignáca v San Franciscu. Počas toho hral na bicie v kapele spolu s jeho bratom, Chuckom, pokiaľ Chuck neodišiel do New Yorku za vlastnou hudobnou kariérou. Darren odišiel študovať na Univerzitu v Michigane, ktorú ukončil v roku 2009 s diplomom z herectva.

Je členom divadelnej skupiny Team StarKid, založenej študentami divadla na Univerzite v Michigane. Jeho najznámejšia rola v Team StarKid bola postava Harryho Pottera v študentskom muzikáli A Very Potter Musical a A Very Potter Sequel, uverejnenom na YouTube. Obidve produkcie sú založené na príbehu Harryho Pottera od J. K. Rowling. Takisto je hlavným skladateľom piesní pre novú hru Team-u Starkid, Starship, ktorá má premiéru vo februári 2011.

9. novembra 2010 sa pridal k hereckému obsadeniu seriálu Glee, v epizóde Never Been Kissed, kde hrá Blaina, homosexuálneho študenta konkurenčnej školy. Je to druhý raz, čo sa Criss zúčastnil konkurzu do seriálu, pričom prvý raz sa uchádzal o rolu Finna, ešte na začiatku natáčania Glee. V reálnom živote, na rozdiel od jeho Glee postavy, je Darren heterosexuál.

Criss bol vyhlásený za pravidelne sa objavujúcu postavu v seriáli pre druhú a tretiu sériu. Jeho práca mimo Teamu StarKid a Glee zahŕňa jeho úlohu Josha v televíznom seriáli Eastwick a vedľajšiu úlohu v jednej časti seriálu Cold Case. Taktiež v lete 2010 vydal z vlastnej produkcie svoj prvý EP Human, publikovaný na iTunes. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára