Glee

Glee

Translate

štvrtok 24. júla 2014

Cory Monteith

Cory Monteith

Celé meno: Cory Allan Monteith
Narodený: 11. mája 1982, Calgary, Alberta, Kanada
Výška: 1,91 m
Prezývka: Frankenteen
Znamenie: Býk
Postava z Glee: Finn Hudson
 



Narodil sa v meste Calgary v Alberte a vyrastal vo Victorii v Britskej Kolumbii. Mal jedného staršieho brata. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal sedem rokov. V trinástich rokoch, kedysi nádejný študent, ktorý sa naučil čítať v piatich rokoch, prestal chodiť do školy. Do 16 rokov navštívil 12 rôznych škôl vrátane alternatívnych programov pre problematických dospievajúcich. S kamarátmi pil alkohol a vyskúšal drogy. V 19 šiel na liečenie, pretože od svojej rodiny dostal ultimátum, aby sa šiel liečiť, alebo sa obrátia na políciu, pretože ukradol veľké množstvo peňazí od jedného člena rodiny. Nakoniec sa úspešne vyliečil.
Predtým, ako sa stal hercom, pracoval vo Victorii ako umývač vozov, šofér taxi, šofér školského autobusu a pokrývač.
V roku 2011 získal stredoškolský diplom za absolvovanie alternatívnej školy vo Victorii.Hral na bicie v skupine „Bonnie Dune“, ktorá vznikla v Los Angeles.
V roku 2009 bol obsadený do role Finna Hudsona do seriálu televízie FOX-Glee. Finn bol hlavný spevák školského zboru a futbalista strednej školy McKinley. Pri konkurze na úlohu spieval pieseň od Billyho Joela, „Honesty“.
V sobotu 13. júla 2013 bol Cory nájdený mŕtvy vo svojej izbe v hoteli The Fairmont Pacific Rim vo Vancouveri v Kanade. Príčinou smrti bola otrava rôznymi drogami vrátane heroínu a alkoholu. Monteith pred nedávnom úspešne dokončil liečenie zo závislosti na liekoch.



 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára